Vélemények

Vásárlói vélemények

„Elhalasztott FESS műtét (endoszkópos orrmelléküreg műtét, orrpolip műtét) miatt kezdtem el használni a SinuSalt termékeket. Legfőbb panaszaim, amire segítséget vártam a SinuSalt-tól, a váltakozó orrdugulás vagy folyamatos orrfolyás, amivel évek óta küszködök. Próbáltam már többféle tengervizes orrsprayt, de egyik sem hozott még rövidtávú eredményt sem.

Az orrmosó folyadékoktól eleinte kicsit tartottam, de orvosi tanács alapján úgy éreztem, hogy érdemes kipróbálnom ezt a módszert. A SinuSalt-ra esett a választásom. A használata egyszerű, a sóoldatot az egyik orrüregen be kell pumpálni, átmossa a járatokat és a másik orrüregen távozik. Tartottam attól, hogy esetleg marja majd az orromat belülről és furcsa érzés lesz ahogy egyik oldalról a másikra áramlik a mosófolyadék. Ez nem igazolódott be, egyáltalán nem volt kellemetlen érzés és nem irritálta a nyálkahártyát sem.

Hatásosságát tekintve felülmúlta az eddigi tapasztalataimat. Minden használatnál elég sok nyálkás anyag távozik az orromból. Naponta kétszer alkalmazom és orrmosás után mindig tiszta érzetet hagy maga után. Egy ideig nem dugul be és nem is kezd el folyni az orrom, végre kapok levegőt. Az alapproblémámat nem oldja ugyan meg, de óriási segítség a komfortérzet kialakításában.”

Klaudia, Budapest

Orvosi vélemények

“Fül-orr-gégészként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szakmai szemmel, jobban mondva, orral tudom értékelni a SinuSalt mindennapos, otthoni használatát. Hogy hiteles tanácsokat tudjak adni betegeimnek, kipróbáltam a SinuSalt készülékkel végzett orröblítést. Én is elolvastam a használati utasítást, és így jöttem rá, hogy valóban a jelölt pontot kell megnyomni a palackot ahhoz, hogy a folyadék kiáramlása tökéletes legyen. Egyébként a használati utasítás csupa hasznos jó tanácsot tartalmaz, mentes az egyéb gyógytermékeknél megszokott, felesleges ijesztgetésektől, feltétlenül végig kell böngészni az első használat előtt.

A palack nyílása kényelmesen tág ahhoz, hogy nem szóródik mellé a tasakból beletöltendő sókeverék. Az orrilleszték nem nyom, nem szúr sehol, a palack kellően rugalmas kialakítású, ami szükséges ahhoz, hogy a nagyobb nyomású folyadék bejuthasson a melléküregekbe is. Nyomás közben a sóoldatot a palack aljáig érő kis szilikon cső vezeti felfelé, és ezen cső hajlékonysága miatt akkor is kevés oldat marad a palackban az öblítés végén, ha közben nem sikerült azt tökéletesen vízszintesen tartani. Ergonómiailag nálam jól vizsgázott a SinuSalt készülék. A xilites sóoldat semmi esetre sem csíp, sőt, öblítés közben, és utána is kellemes, lágy érzetet ad. A sűrű, egyébként nehezen kifújható orrváladék részben már az öblítéskor, részben az öblítés után, a melléküregekből még kicsorduló sóoldat maradékkal könnyedén kifújható. Az egész procedúra annyi időt vesz csak igénybe, mint egy fogmosás, és a fogkeféhez hasonlóan, utazáskor egyszerűen vihetjük magunkkal.

Használatát jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik természetes módszerrel, mellékhatásmentesen szeretnék kezelni orr-, és orrmelléküreget érintő fertőzéses betegségüket.”

dr. Juhász Zsuzsanna, fül-orr-gégész szakorvos és allergológus szakorvos, Budapest